Εύκολες συνταγές

Συνταγή για ιταλικό κοτόπουλο με ντομάτες

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή ιταλικού κοτόπουλου με ντομάτες είναι μια έκρηξη γεύσεων που θα σας μεταφέρει κατευθείαν στην καρδιά της Ιταλίας. Συνδυάζει τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου με ζουμερές ντομάτες, αρωματικά βότανα και αλμυρά μπαχαρικά για να δημιουργήσει ένα λαχταριστό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Το κοτόπουλο σιγομαγειρεύεται σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας μέχρι να γίνει απίστευτα τρυφερό και να εμποτιστεί με τις απολαυστικές γεύσεις της Ιταλίας. Σερβίρεται με ζυμαρικά ή ψωμί κρούστας για να περιοριστεί όλη η νόστιμη σάλτσα. Αυτή η συνταγή είναι απλή στην προετοιμασία και εγγυημένα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας με την αυθεντική ιταλική γεύση της!

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά:
Ποσότητα:

Τεμάχια κοτόπουλου (μπούτια ή μπούτια)
4 κομμάτια

Ντομάτες (φρέσκες ή κονσέρβες)
4 μεγάλες ντομάτες ή 1 κουτί (400 g)

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Κρεμμύδι
1 μεγάλο, ψιλοκομμένο

Σελίδες σκόρδο
3 γαρύφαλλα, ψιλοκομμένα

Αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού

Αποξηραμένος βασιλικός
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Μια χούφτα, σκισμένη

τριμμένη παρμεζάνα
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για ιταλικό κοτόπουλο με ντομάτες, θα βρείτε μερικά συστατικά και συστατικά που βρίσκονται συνήθως σε κάθε κουζίνα. Ακολουθεί μια λίστα με αυτά που θα ενημερώσετε:

  • Σανιδική κοπή: Χρησιμοποιήστε ένα στιβαρό ξύλο κοπής για να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και να ψιλοκόψετε το σκόρδο.
  • Μαχαίρι: Ένα κοφτερό μαχαίρι θα κάνει τις εργασίες κοπής και τεμαχισμού ευκολότερες και ασφαλέστερες.
  • Μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι: Επιλέξτε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι ή τηγάνι για να χωρέσετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τη σάλτσα ντομάτας.
  • Ξύλινο κουτάλι: Μια ξύλινη κουτάλα είναι για να ανακατεύετε και να συνδυάζετε τα υλικά στο μαγείρεμα.
  • Μεζούρες: Χρησιμοποιήστε μεζούρες για να μετρήσετε με ακρίβεια τα αποξηραμένα βότανα για την τέλεια ισορροπία των γεύσεων.
  • Τρίφτης: Θα κάνετε έναν τρίφτη για να τρίψετε την παρμεζάνα για να γαρνίρετε το πιάτο στο τέλος.
  • Πιατέλα σερβιρίσματος: Επιλέξτε μια ελκυστική πιατέλα σερβιρίσματος για να παρουσιάσετε τη γεύση του ιταλικού κοτόπουλου με ντομάτες.

Αυτά τα βασικά εργαλεία και τα συστατικά διαδικασία θα κάνουν μια ομαλή μαγειρική και θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα κομμάτια κοτόπουλου. Εάν χρησιμοποιείτε ολόκληρα μπούτια ή μπούτια κοτόπουλου, χωρίζετε σε μεμονωμένα κομμάτια. Στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο και μυρωδάτο.
4. Αν χρησιμοποιείτε φρέσκια ντομάτα, ζεματίστε τις σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις και ψιλοκόψτε τις. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτες σε κονσέρβα για ευκολία.
5. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες στο τηγάνι με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε αποξηραμένη ρίγανη, αποξηραμένο βασιλικό, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
6. Επιστρέψτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι, φωλιάζοντάς τα στη σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κοτόπουλο.
7. Όσο το κοτόπουλο σιγοβράζει, ετοιμάστε όσα συνοδευτικά θέλετε να σερβίρετε με τη συνταγή ιταλικού κοτόπουλου με ντομάτες, όπως ζυμαρικά ή ψωμί κρούστας.
8. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, γαρνίρουμε το πιάτο με σκισμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε τις απίστευτες γεύσεις της Ιταλίας!

Χρόνος προετοιμασίας<!–Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για ιταλικό κοτόπουλο με ντομάτες είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για τον ψιλοκόψιμο του κρεμμυδιού και τον κιμά του σκόρδου, καθώς και τη θέρμανση του ελαιολάδου και το ρόδινο των κομματιών κοτόπουλου. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο σε αυτό το αρχικό βήμα για να διασφαλίσετε ότι το κοτόπουλο θα αποκτήσει μια ωραία χρυσή κρούστα, η οποία προσθέτει γεύση στο πιάτο.

Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, ο υπόλοιπος χρόνος προετοιμασίας περιλαμβάνει το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και του σκόρδου, το ψιλοκόψιμο των ντοματών (αν χρησιμοποιείτε φρέσκες) και τον συνδυασμό όλων των υλικών στο τηγάνι. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 5 λεπτά.

Αφού ενώνονται όλα, το κοτόπουλο σιγοβράζει στη σάλτσα ντομάτας για περίπου 30-35 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, μπορείτε να ετοιμάσετε όποιο συνοδευτικό επιθυμείτε ή απλά να ένα ποτήρι κρασί ενώ τα δελεαστικά αρώματα γεμίζουν την κουζίνα σας. Το ψήσιμο επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν και να δημιουργήσουν τρυφερό, ζουμερό κοτόπουλο που ξεχειλίζει από ιταλική καλοσύνη.

Συνολικά, ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή είναι περίπου 50 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του ροδίσματος του κοτόπουλου, του σοτάρισμα των κρεμμυδιών και του σκόρδου και του σιγοβρασμού του πιάτου. Είναι μια σχετικά απλή και ευχάριστη διαδικασία που προσφέρει ένα γεύμα ποιότητας εστιατορίου στην άνεση του σπιτιού σας. Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια σας, φορέστε το καπέλο του σεφ και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε μια αξέχαστη γευστική εμπειρία με αυτήν την εξαιρετική συνταγή κοτόπουλου με ντομάτες!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button